Home peuters Groep1-8 Yoga Foto Docent Studio

Dansprojecten voor groep 3 & 4

Sprookjes dansen
Wij dansen naar aanleiding van een aantal sprookjes. Voorafgaand aan de danslessen worden de sprookjes voorgelezen door de leerkracht. Een mooi geillustreerd sprookjesboek krijgt u tijdens dit project te leen. Aan de hand van het beeldmateriaal en de verhalen gaan wij aan de slag. Wij dansen onder meer het verhaal van het Tinnen soldaatje, Doornroosje en de gouden gans. Een mooi project voor groepen 3 & 4 dat bestaat uit 5 lessen.

Grote griezels, gekke tovenaars en nog meer raars!
Ooit eens een "spokendansles" gehad? Willen dansen als een piraat of heks, Een tovenaarsdans gedaan? Dit en nog veel meer gaan we tijdens deze lessen doen. Bij een aantal lessen hoort een kort verhaaltje. Een spannend en speels cursuspakket voor groep 3 /4 bestaande uit 4 danslessen.

Het heksenfeest
In 5 "heksendanslessen" werken we naar een korte presentatie toe! Er wordt gedanst n.a.v een spannend heksenverhaal. Wij dansen onder meer de keteldans, achtervolging door het donkere bos, de betovering.... Dit project voor groepen 3/4 bestaat in totaal uit 6 danslessen (zonder presentatie 5)

Dansende Kleuren
Dit leuke dans en kunst combinatieproject bestaat uit 3 danslessen en 2 a 3 lessen beeldend (schilderen / tekenen). Het thema is land, water en lucht (fantasie) dieren. In de danslessen gaan we verschillende eigenschappen van de dieren uitbeelden door middel van speelse opdrachten. De fantasie van de kinderen wordt geprikkeld, en hier gaan we dan ook verder mee aan het werk in de lessen beeldende vormgeving. Dit kan, al naar gelang, resulteren in 3 grote wandplaten / canvasprints voor buiten of binnen aan de muur.

dansende kleuren

Mix
Dit zijn algemene lessen dansexpressie en kinderdans. Het thema kan eventueel in overleg bepaald worden. Wij gaan dansen met materialen, naar aanleiding van liedjes en verhaaltjes, dansen met muziekinstrumenten en een aantal kinderdansen "aanleren". U bepaalt zelf hoeveel lessen u wilt. .Lessen duren c.a. een uur.

Combinatielessen dansexpressie & Kinderyoga
Deze lessen bestaan uit een combinatie van yoga oefeningen en dansexpressie. Spelenderwijs leren de kinderen verschillende yoga-houdingen, werken met stem, ontspanningsoefeningen, concentratie spelletjes in combinatie met dansexpressie. De thema's die behandeld kunnen worden zijn divers en komen overeen met de lesstof van het piramide systeem in groepen 1/2.

Volgende pagina>>

onderbouw | middenbouw | bovenbouw