Home peuters Groep1-8 Yoga Foto Docent Studio

Onderbouw; Dansprojecten voor groep 1 & 2

Alle dansprojecten zijn toegespitst op de verschillende groepen in het basisonderwijs waarbij er uitgegaan wordt van de mogelijkheden en leefwereld van de kinderen. Prijzen: vanaf €55,- per les excl. reiskosten.

Hoera, Molletje kan dansen!
Dit lespakket bestaat uit lessen dansexpressie naar aanleiding van een verhaal waar diverse dieren in voorkomen met als hoofdpersoon de Mol. Het is een beeldend verhaal, en er wordt gewerkt aan korte "dansjes" die aan het eind van deze korte cursus evt. getoond kunnen worden in een slotpresentatie (bijvoorbeeld aan een andere groep). De cursus bestaat uit 5 lessen (bij het werken naar een presentatie 6).

Gerard de Giraf
Dit is een workshop gebaseerd op het verhaal van Gerard de Giraf. Het verhaal van Gerard de Giraf die niet kan dansen wordt voorgelezen en aan de hand hiervan wordt de dansles gegeven. Wij gaan op speelse wijze delen van het verhaal "nadansen" . Een heel leuke combinatie, waar u zelf na afloop van de dansles ook op beeldende wijze verder mee aan de slag kunt. Deze workshop bestaat uit 2 lessen van een uur.

De poppen aan het dansen...
Dit dansproject bestaat uit 4 lessen met als thema "poppen". Wij gaan met, en naar aanleiding van verschillende soorten poppen dansen. Ik neem elke les weer andere poppen mee en wij gaan de kwaliteiten van de verschillende soorten poppen uitwerken in de danslessen. Hoe danst een houten pop of een lappenpop? Wij gaan ook dansen met drukpoppetjes, vingerpoppetjes en samen een "poppendans" maken. Ik maak gebruik van beeldmateriaal en verhaaltjes ter ondersteuning van de lessen. Dit thema is erg leuk om verder uit te werken in beeldende activiteiten! Het cursuspakket bestaat uit 4 lessen.

Dansende Kleuren
Dit leuke dans en kunst combinatieproject bestaat uit 3 danslessen en 2 a 3 lessen beeldend (schilderen / tekenen). Het thema is land, water en lucht (fantasie) dieren. In de danslessen gaan we verschillende eigenschappen van de dieren uitbeelden door middel van speelse opdrachten. De fantasie van de kinderen wordt geprikkeld, en hier gaan we dan ook verder mee aan het werk in de lessen beeldende vormgeving. Dit kan, al naar gelang, resulteren in 3 grote wandplaten / canvasprints voor buiten of binnen aan de muur.

dansende kleuren