Home peuters Groep1-8 Yoga Foto Docent Studio

Dansprojecten voor groep 1 & 2

Platvoetje
Dit project bestaat uit 2 lessen waarin we n.a.v het bekende kinderboek "Platvoetje" gaan dansen. Voorafgegaan aan de les wordt een deel van het boek voorgelezen en "uitgewerkt" in beweging, zang en dans. De kinderen gaan vliegen als de heksjes op zoek naar Nikki, lopen met versierde toverschoenen door de zaal, leren een toverspreuk zingen en doen nog veel meer leuke dingen! Kosten dansproject 110 Euro.

Mix
Dit zijn algemene lessen dansexpressie en kinderdans. Het thema kan eventueel in overleg bepaald worden. Wij gaan dansen met materialen, naar aanleiding van liedjes en verhaaltjes, dansen met muziekinstrumenten en een aantal kinderdansen "aanleren". U bepaalt zelf hoeveel lessen u wilt. Per les 55 euro.

Sprookjestuin
Tijdens drie lessen gaan we dansen over sprookjesfiguren; heksen, spoken, prinsen en prinsessen, kabouters, noem maar op! Minder of meer lessen over dit thema zijn natuurlijk ook mogelijk! Voor het dansproject van 3 lessen betaald u €165,-

Combinatielessen dansexpressie & Kinderyoga (Dansyoga)
Deze lessen bestaan uit een combinatie van yoga oefeningen en dansexpressie. Spelenderwijs leren de kinderen verschillende yoga-houdingen, werken met stem, ontspanningsoefeningen, concentratie spelletjes in combinatie met dansexpressie. De thema's die behandeld kunnen worden zijn divers en komen overeen met de lesstof van het piramide systeem in groepen 1/2.

Circusdans
Deze lessen zijn een combinatie van dans, acrobatiek, spel en yoga. We bezoeken het circus, dansen doldwaas als clowntjes, doen grappige acrobatenkunstjes, gaan in gallop mee met de circuspaarden, brullen als leeuwen en nog veel meer! Aan het eind krijgen de kinderen een circusdansdiploma! Er kan naar een korte presentatie toegewerkt worden: Aantal lessen 2 tot 4 (met presentatie).

Schrijfdans
Schrijfdans is een heel creatieve methode om de beginselen van het schrijven onder de knie te krijgen en de taalvaardigheid te vergroten/stimuleren. Dit gebeurt door middel van bewegen op speciale muziek, spel, zingen, grote en kleine motorische bewegingen in de lucht en op papier, tekenen, verfen en beeldend gebruik maken van ander materiaal. Heel leuk en leerzaam voor de kinderen en inspirerend voor docenten. De lessen duren 1 uur waarin we het eerste half uur gaan bewegen en dansen, vervolgens beeldend aan de slag gaan. Kosten €55,-

volgende pagina >>

onderbouw | middenbouw | bovenbouw