Home peuters Groep1-8 Yoga Foto Docent Studio
Spelenderwijs Yoga voor scholen & kinderopvang

In de lessen spelenderwijs dans & yoga maken de kinderen op speelse wijze kennis met de combinatie dansexpressie en kinderyoga. De yoga houdingen (asana's) zijn vaak verpakt in verhalen en spelletjes. Er worden verder ook dans, concentratie, ademhalings en ontspanningsoefeningen gedaan. Veel yogahoudingen hebben dierennamen, zoals “de kat” of “de hond” en dit maakt het voor kinderen extra leuk om te doen. Elke les werken we, net als bij de danslessen met een ander thema. Thema's zoals de dierentuin, sprookjes, de onderwaterwereld, het oerwoud en ook verhalen en prenten worden gebruikt als inspiratiebron. Bij de dansoefeningen maak ik gebruik van muziek. In dansexpressie heeft elk kind de ruimte zich op zijn eigen manier uit te drukken door beweging naar gelang de opdracht. Door het doen van yoga leren kinderen samenwerken, ze worden leniger, sterker, voelen zich prettiger en kunnen zich beter concentreren. Buiten dat dans en yoga goed voor ze is, is het vooral een uur plezier maken met elkaar. Het is een mooie manier om met kinderen te ontspannen. Er wordt in de lessen altijd rekening gehouden met de mogelijkheden van elk kind individueel en de groep als geheel. In de lessen gaat het niet om het presteren en de techniek maar om de beleving!

Combinatielessen duren voor peuters en kleuters 45 minuten, vanaf groep 3 iets langer. Kosten € 55,- per les/workshop. Bestelt u meerdere lessen op een dag dan krijgt u korting. Een kennismakingsles is altijd mogelijk!

Nieuw-Nieuw-Nieuw!

Actiepakket "Krul als een cobra"

Een introductie workshop kinderyoga inclusief kinderyoga werkboek, waar je als docent goed verder mee aan de slag kan gaan. Het boek staat boordevol tips, yoga oefeningen, spelletjes, kleurplaten en gedichtjes bij enkele houdingen. Op zeer creatieve wijze worden de kinderen gestimuleerd om tot beweging te komen! Voor kinderen vanaf 5 jaar tot ongeveer 10 jaar. Kosten workshop 75 EUR incl. 1 boek.

Bent u een ouder/ opvoeder en op zoek naar lessen of speciale begeleiding voor uw kind? Ik geef privé en groepslessen kinderyoga, indien gewenst gecombineerd met andere bewegingsterapeutische oefeningen en/ of training sociale vaardigheden. zie rooster Haarlem!

 

Volgende pagina >>

yogapicture