Home peuters Groep1-8 Yoga Foto Docent Studio

Dans, spel & bewegingsbegeleiding voor kinderen met een ontwikkelingsuitdaging

Speciaal voor kinderen die extra aandacht nodig hebben geef ik dans,yoga en spelbegeleiding op individuele basis en in kleine groepen. Voor kinderen met een autisme spectrum stoornis, syndroom van down, adhd en andere ontwikklingsuitdagingen kan dans, spel & beweging een heel positieve invloed hebben op verschillende vlakken zoals de taalontwikkeling, het eigen lichaamsbesef, de motoriek, weerbaarheid en de sociale ontwikkeling. Het allerbelangrijkst hierbij is dat het kind plezier ervaart!

In mijn benadering ga ik uit van de mogelijkheden van elk kind en probeer vanuit zijn of haar ruimtelijke en lichamelijke beleving tot samenspel & dans te komen. De opbouw van de lessen zijn herkenbaar, dat geeft structuur en vertrouwen. Ik werk themagericht, gebruik spelmaterialen zoals sjaaltjes, stokjes,ballen, muziekinstrumenten en prenten(boeken).

Individuele begeleiding is aangepast aan de ontwikkelingsvraag en niveua van het kind en kan bestaan uit een combinatie van special yoga (specialyoga.org/) dansexpressie, schrijfdans (schrijfdans.nl), sherborn bewegingsbegeleiding & spel.

Na een intake (formulier en kennismakingsles van 30 minuten) en overleg met de opvoeders wordt het traject bepaald. Kosten kort traject (intake & 6 lessen van 30-40 minuten) 245 euro.

Bij voldoende aanmeldingen van soortgelijk niveau gaan er ook groepslessen van start(3 tot 4 kinderen), deze zullen per cursusblok van 6 lessen op 65 euro komen. Mocht u liever een groepsles willen voor uw kind, neem dan contact op!